Solistenconcours 26 februari 2015


Donderdag 26 februari 2015 vond het jaarlijkse solistenconcours plaats voor de leerlingen van Valerius in Irene. Onderling werd gestreden om de wisselbeker, niet alleen voor beste blazer, maar dit jaar ook voor het eerst voor de beste slagwerker. Voor het aanstormend talent waren er twee aanmoedigingsprijzen.
De 17 solisten blonken uit door inzet, maar ook variatie, samenspel en gepaste zenuwen, maar bovenal werd er genoten!
Beste blazer werd Grietje Visscher, nog maar vijf maanden op les, maar zij stak nu al met kop en schouders boven de rest uit. Zij produceerde op haar euphonium een prachtige warme klank en ritmisch en dynamisch zat het prima in elkaar waardoor zij een bijna foutloze solo liet horen. Dat belooft wat voor de toekomst!
Beste slagwerker werd Jan Willem van Slooten. Hij staat liever niet op de voorgrond, maar zijn duet met zijn docent zat strak in elkaar met variatie in ritme en dynamiek. Hij is enorm gegroeid het laatste jaar en klaar voor zijn eerste examen in juni, wat zeker gaat lukken.

De aanmoedigingsprijs voor het slagwerk ging naar Klaas Albert Hoekman. De jury, bestaande uit gelouterde muzikanten van Valerius, was vanaf het begin aangenaam verrast, omdat hij samen met zijn leraar zelf een muziekstuk had samengesteld. Een originele uitvoering waar het plezier van af droop.
Dat je helemaal niet lang op les hoeft te zitten en niet perse foutloos hoeft te spelen om een jury te verbazen bewees Jacolien Kapitein op cornet, een echte doorzetter met een grote portie lef gezien het volume en het feit dat ze zelfs tussendoor zong! De jury: ‘Het is dat het moeilijk glimlachen is, als je een toeter aan je mond hebt, maar aan Jacolien was echt te zien dat ze plezier had in het blazen’.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laatste nieuws
Momenteel geen items beschikbaar.
Info

Chr. Brassband Valerius

(her)opgericht op 13 mei 1937
KvK V656686
Slenk 1 e
8321 LD Urk
06-24218507

brassbandvalerius@gmail.com
www.brassbandvalerius.nl