ereleden

In 1997 is het bestuur van Valerius begonnen om leden die zich buitengewoon verdienstelijk voor de vereniging hadden gemaakt te benoemen tot erelid. Natuurlijk zijn er in de geschiedenis van de vereniging meerdere leden geweest die beslist voor deze titel in aanmerking zouden zijn gekomen.

Johannes (Jo) Gerssen 
Werd in 1997 erelid. Is lid geweest vanaf de oprichting van het huidige Valerius in 1937. Hij was echter ook al lid van de eerdere vereniging "Adrianus Valerius".
Jo is dus meer dan 70 jaar muzikant geweest. Vele tientallen jaren was hij als voorzitter het gezicht van Valerius. Hij deed dit zeer nauwgezet en met een enorme inzet en gedrevenheid. Dit, en zijn onvergetelijke humor, zal altijd in onze herinnering blijven. Jo is op 87-jarige leeftijd overleden op 11 februari 2007. Tijdens de afscheidsdienst in de Ark speelde Valerius.

Klaas Visser † 
Werd in 1945 lid van Valerius. Toen hij wegens hoorproblemen in 1998 stopte met blazen benoemd tot erelid wegens het gedurende meer dan 50-jarig trouw lidmaatschap, waarvan enkele tientallen jaren in de functie van bestuurslid/penningmeester. Klaas was vanwege zijn vele werk en verdienste een zeer gewaardeerd lid en steunpilaar van de vereniging. Klaas is op 81-jarige leeftijd op 8 april 2010 overleden.

Willem van der Veer †
In 2005 erelid geworden toen hij ruim 60 jaar muzikant was, waarvan 40 jaar bij Valerius. De meeste tijd ook als bestuurslid (secretaris). Was ook vele jaren actief in het bestuur van de muziekbond. 
Willem was een uniek muzikant waarop nimmer vergeefs een beroep werd gedaan. Was jarenlang een stuwende kracht binnen de muziekvereniging en mede dankzij zijn betrokkenheid en doorzettingsvermogen is Valerius geworden tot wat zij nu is.
Wim is op 87-jarige leeftijd (!) in januari 2015 gestopt als blazer, maar bleef Valerius tot aan het eind van zijn leven intensief volgen en bezocht wekelijks de repetities. Wim overleed op 25 augustus 2019 op 92-jarige leeftijd. Tijdens zijn afscheidsdienst in de Petrakerk mocht Valerius natuurlijk niet ontbreken.

Johan Hoorn
Johan was in 2014 40 jaar lid van de brassband. In deze 40 jaar groeide hij van een schuchter jeugdlid uit naar de muzikale allrounder die hij nu is. Er zijn weinig instrumenten die hij niet bespeeld heeft. Hij is trombonist in het A-orkest, maar schakelt net zo makkelijk over naar een bas in het B-orkest. Johan kent het belang van een goede jeugdopleiding en helpt daarbij altijd waar hij maar kan.
Een bestuursfunctie ging Johan niet uit de weg. Eerst ongeveer 11 jaar als muziekmeester, daarna 14 jaar penningmeester en twee jaar als voorzitter.
In al die functies heeft hij zijn kennis, kunde en tijd ten goede laten komen aan de opbouw van Valerius. Dit, in combinatie met humor en vermogen om te relativeren, heeft hem gemaakt tot een steunpilaar van de vereniging. Genoeg om zeer verdiend toegelaten te worden tot de kleine, zeer exclusieve kring van ereleden van Valerius.
klik om te vergroten
 
 
 
 
Laatste nieuws
Momenteel geen items beschikbaar.
Info

Chr. Brassband Valerius

(her)opgericht op 13 mei 1937
KvK V656686
Slenk 1 e
8321 LD Urk
06-24218507

brassbandvalerius@gmail.com
www.brassbandvalerius.nl