Opleidingen


Wie kan leerling worden bij Valerius?

Iedereen, vanaf 8 tot 80 jaar oud, die het leuk vindt om een muziekinstrument te leren bespelen en samen in een orkest muziek te maken.

Wat heb ik er voor nodig?
Enthousiasme en een half uurtje per dag om je muziek te leren.
Of je nu beginner bent of al enige muzikale ervaring hebt, maakt niet uit. Iedereen die wil kan het leren.

Hoe gaat dit les nemen?
Eens per week krijg je 20/30 minuten les van een muziekleraar. De lesmethode gaat met behulp van een lesboek en CD. Je krijgt alleen les of met z’n tweeën, dat ligt aan het instrument wat je bespeelt. De leraar legt uit hoe je moet spelen en geeft je lessen op die je thuis moet oefenen. Oefening baart kunst. Speel je iedere dag eventjes de oefeningen door, dan ken je ze na een week bijna uit je hoofd.

Hoe kom ik aan een muziekinstrument?
Valerius heeft de beschikking over een aantal muziekinstrumenten voor leerlingen. Samen met de muziekleraar wordt een muziekinstrument gezocht wat bij je past en waar op dat moment behoefte aan is. Je krijgt vervolgens dit instrument in bruikleen van Valerius. We verwachten wel dat je heel zuinig op je muziekinstrument bent omdat deze enorm duur zijn. Het kleinste instrument, een cornet, kost bijvoorbeeld al minstens 1200 euro. Reden genoeg om er goed op te passen dus.
Slagwerkleerlingen krijgen een oefenpad, stokken en 1e lesboek in bruikleen mee zodat je de drum technieken bijna geluidloos thuis kunt oefenen.

Wat kost het?
Je kunt gerust zijn (of je ouders geruststellen). Het lesgeld is (in vergelijking met een muziekschool) niet hoog. Voor € 32,50 per maand krijg je iedere week les en de huur van je muziekinstrument is bij dit bedrag inbegrepen.
Blazers kopen het lesboek van de muziekleraar.
Wanneer je er aan toe bent word je muzikant in het Opstaporkest, de contributie daarvan is € 5,00 per maand.

Wanneer heb ik les?
Momenteel krijgen de leerlingen van Valerius les op maandag (slagwerk), dinsdag, woensdag en donderdag in het Kindcentrum, Slenk 1, 8321 CS Urk. (1e verdieping)
Het Opstap en B-orkest repeteert op donderdag avond en staat onder leiding van Franz Bode.

In welk orkest kom ik?
Valerius heeft drie orkesten. Als je het muziekinstrument voldoende beheerst en het A-diploma gehaald hebt neem je plaats in het Opstaporkest. Dit orkest bestaat alleen maar uit leerlingen. Naast je les heb je dan ook iedere week een orkestrepetitie. Bij het Opstaporkest leer je om samen te spelen met leuke, maar niet zo moeilijke muziek.
Als je het tweede diploma (B) hebt kun je doorstromen naar het B-orkest wat meestal vlotte, populaire en herkenbare muziek speelt die jij misschien thuis ook wel eens beluisterd. Het repertoire is heel divers, van klassiek en geestelijk tot popmuziek.
Het B-orkest geeft ook af en toe een concert en doet mee met festivals.
Natuurlijk blijf je op les en na een aantal jaren in het B-orkest kun je, afhankelijk van je talent en diploma’s (minimaal C) gevraagd worden voor het A-orkest. Je speelt dan in het “grote orkest” mee met alle concerten.

Bij wie kan ik mij opgeven?
Uly van Urk, tel. (0527)68 3826 of 06-29458445 is het aanspreekpunt voor de leerlingen. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@brassbandvalerius.nl
Opgeven kan bij Uly en zij maakt voor jou een afspraak voor een proefles, waarin bekeken wordt welk instrument je gaat bespelen. Heb je zelf al een voorkeur dan houden we hier natuurlijk rekening mee.

Docenten:
Blaasinstrumenten - Oene Krist
Slagwerk - Marco Hoorn

klik om te vergroten
 
 
 
 
 
 
Laatste nieuws
Momenteel geen items beschikbaar.
Info

Chr. Brassband Valerius

(her)opgericht op 13 mei 1937
KvK V656686
Slenk 1 e
8321 LD Urk
06-24218507

brassbandvalerius@gmail.com
www.brassbandvalerius.nl